/ 08 Mar

Vloerisolatie

Vloerisolatie is een belangrijke maatregel die je kunt nemen om je huis comfortabeler en energiezuiniger te maken. Door het isoleren van de vloer kun je de warmte beter vasthouden en voorkom je dat koude lucht vanuit de kruipruimte het huis binnenkomt. Hierdoor kun je flink besparen op je energierekening en draag je bovendien bij aan een duurzame samenleving.

De kosten van vloerisolatie

De kosten van vloerisolatie zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals het type isolatiemateriaal en de oppervlakte van de vloer. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €20 en €40 per vierkante meter. Het is dus belangrijk om vooraf goed te berekenen hoeveel het isoleren van jouw vloer gaat kosten.

Besparing door vloerisolatie

Door het isoleren van de vloer kun je flink besparen op je energierekening. Gemiddeld bespaar je tussen de €150 en €200 per jaar op je energierekening, afhankelijk van de grootte van je huis en het type verwarming dat je hebt. Daarnaast draag je bij aan een duurzamere samenleving, omdat je minder energie verbruikt en dus minder CO2 uitstoot.

Oplossingen voor kruipruimtes

Een kruipruimte onder de vloer kan een uitdaging vormen bij het isoleren van de vloer. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen om ook deze ruimte goed te isoleren.

Isoleren met purschuim

Purschuim is een isolatiemateriaal dat zich goed leent voor het isoleren van kruipruimtes. Het schuim wordt op de bodem van de kruipruimte aangebracht en vormt na uitharding een naadloze laag. Hierdoor wordt de bodem van de kruipruimte geïsoleerd en blijft de warmte beter in huis.

Isoleren met isolatieplaten

Isolatieplaten zijn een andere optie voor het isoleren van kruipruimtes. Deze platen worden tegen de onderkant van de vloer geplaatst en zorgen voor een goede isolatie. Het voordeel van isolatieplaten is dat ze snel en gemakkelijk te plaatsen zijn.

Isoleren met schelpen

Een derde optie voor het isoleren van kruipruimtes is het gebruik van schelpen. Deze schelpen worden op de bodem van de kruipruimte gestort en vormen een isolerende laag. Het voordeel van schelpen is dat ze goedkoop zijn en bovendien een natuurlijk isolatiemateriaal vormen.

Conclusie

Vloerisolatie is een belangrijke maatregel om je huis comfortabeler en energiezuiniger te maken. Door het isoleren van de vloer kun je flink besparen op je energierekening en draag je bij aan een duurzamere samenleving. Ontdek meer bespaar tips op www.verbouwkosten.com

Copyright © 2023 Alle rechten voorbehouden | Woneninmolenweide.nl